Geluksroute

Marike van IJssel

Overige vrolijke activiteiten


geluksroute.nu

geluksroute@gmail.com

.../Geluksroute

Geluksroute -

Wat we steeds weer zien in de Geluksroute is dat geluk ook gaat over klein geluk.

Toen ik, Marike, met de Geluksroute begon kwam ik uit een uitdagende periode in mijn leven. Het had me onder andere geleerd dat geluk in de kleine dingen zit en dat daar heel veel van is, als ik het wil zien. Momenten om te waarderen en dankbaar voor te zijn, juist in de chaos.
In de moeilijke en pijnlijke uitdagingen, zitten ook vaak de parels van het leven verstopt. De verbinding en liefde voor elkaar, het delen van muziek of een onverwachte glimlach, de schone lucht die onze longen mag vullen, het gul geven vanuit je hart.

Toen ik op een nacht ervan droomde dat mensen al dat geluk eenvoudig met elkaar zouden kunnen delen, zonder allerlei voorwaarden maar gewoon vanuit plezier en verwondering, was de Geluksroute geboren. En ging ik op avontuur het land in met de uitnodiging: waar word jij gelukkig van en wil je dat delen?

Dit leidde de afgelopen acht jaar tot vele Geluksroutes in steden, dorpen en op evenementen; live uitwisselingen tussen mensen die elkaar niet kenden maar zich verbonden konden voelen in deze reis als mens op aarde.

En toen kwam de wereldwijde uitdaging waarin we ons nu bevinden. Wat we nu om ons heen zien in de wereld roept onrust op, en ook een kans op een nieuw hoofdstuk, een hoofdstuk waarin we meer in harmonie met de aarde en onszelf leven. En tegelijk worden mensen, gezinnen, bedrijven, diep en pijnlijk geraakt. En weer tegelijk wordt het menselijk verlangen naar verbinding opgelicht. Mensen zijn er voor elkaar en reiken naar elkaar uit.
We worden uit onze routines gehaald, maar de lucht klaart letterlijk op. In de zee van onrust schuilen de golven van dankbaarheid.

De live Geluksroutes en ontmoetingen zijn afgezegd of verschoven, maar omdat juist nu het besef van #kleingeluk en de waarde van ontmoetingen vanuit het hart zo belangrijk zijn zetten we ons in voor een Geluksroute Online.